29 Ocak 2013 Salı

Yılın enlerine Oscar heykeli

Sevdiğiniz insanların eşsiz olduğunu düşünüyorsanız, artık bunu tescilleyebilirsiniz. Ona dünyanın en prestijli ödüllerinden birisi olan Oscar heykelini vererek. Hayatta en önem verdiklerimiz, sevdiklerimizdir. Onların yüzünü güldürmek, sevindirmek, değerli olduklarını hissettirmek elimizde. Bunu göstermenin en sempatik yollarından birisi, Oskar hediyeleri.

Bu hediyenin değerini anlayabilmek için, gerçekte verilen Oscar heykellerinin tarihine bir göz atmakta fayda var. Bu yıl 85.si düzenlenecek olan Akademi Töreni (Oscar) Ödülleri sahiplerini onurlandırmaya ve ününe ün katmaya devam edecek. Oskar heykel ödülünü almak, dünya çapında tanınırlılığının artmasına ve bir sürü film teklifi gelmesine vesile olmaktadır. Oyuncu ve yönetmenlerin kariyerindeki zirve olarak da bilinir.


Peki, Oscar heykeli nasıl oluşturuldu? İçinde yatan anlamı ne? Metro Goldwyn Mayer’in sanat yönetmeni Cedric Gibbons tarafından Oscar heykelciği tasarlanmıştır. Gibbons taslak olarak, beş parçalı bir film makarası üzerinde Haçlı Seferleri’nde kılıç tutan bir şövalye, dimdik duran bir adam taslağı çizdi. Film makarasının beş halkasının temsil ettiği şeyler var. Bunlar; oyuncular, yönetmenler, film yazarları, teknisyenler ve yapımcılardır. Heykele son halini veren ise Goerge Stanley’dir. 1939 yılına kadar Oscar adını resmi anlamda kullanmamışlardır.

Chicago’da üretilen heykel, 24 ayar altınla kaplıdır, fakat maddi değeri pek yüksek olan bir heykel değildir. Satılması da yasaktır. Oscar heykelleri orijinalinde bile maddiyattan çok manevi değeri ağır basmaktadır.
Herkes kendi değerli ve önemli hissetmek ister hele ki zor günlerinde. Sevdiğiniz bir kişi zor zamanlar geçiriyorsa kendisini değerli hissetmesini sağlamak için yakın arkadaşlarının çağrıldığı ufak bir partiyle hediyelik heykel olan bu ödülü, aslına uygun bir biçimde sevdiğinize takdim edebilir onun yüzünün gülmesini sağlayabilirsiniz. Sevdiğimiz insanların gülücükler saçması da bizleri mutlu ve huzurlu eder.

Hediye heykel ödülünü esprili bir dille de sunabilirsiniz, romantik bir şekilde de. Bu sizin ruh halinize ve hediye edeceğiniz kişiye göre de değişir. Kişiye özel Oscar ödülleriyle sevdiğiniz kişinin özelliklerine uygun bir seçim yapabilirsiniz. Bu ödülü almak için Chicago’ya kadar gitmemize de gerek yok. Şaka bir yana, dilediğiniz kalitede ve fiyat aralığında bulmanız mümkün. İnternet sitelerinde geniş çeşitliliğe sahip olmak üzere istediğinizi seçip alabilirsiniz. Bu ödülü uzun süre saklamak istiyorsanız, kaliteli solmaz yapıda yapılmış olanları tercih etmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...