29 Mayıs 2015 Cuma

LG G4 Akıllı Telefon Deneyimi

Geçtiğimiz haftalarda LG Electronics'in, tüm dünya ile aynı anda İstanbul'da tanıttığı en iddialı telefonu, LG G4'ün lansmanına katılma şansı bulduğumdan bahsetmiştim. New York, Londra, Paris, Singapur, Seul ve İstanbul'da eş zamanlı olarak tanıtılan LG G4 akıllı telefonlar, öncelikle LG Electronics Türkiye Mobil İletişim Satış Bölüm Başkanı Ufuk Gürsoy’un detaylı ürün sunumu ve sonrasında ise ürün deneyimle ile devam etmişti.

Lansman sonrasında 1 hafta boyunca LG G4 telefonu deneme şansı buldum. Şimdi, sevdiğim ve kısa sürede tutkunu olduğum özelliklerini sizlerle paylaşma zamanı.

Bir blogger olarak benim için bir akıllı telefonun en önemli özelliği, kuşkusuz kamerası ve fotoğraf çekim kalitesi. Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta LG G4 telefon ile çektiğim ve hiç editlemeden eklediğim fotoğraflardan oluşan bir stil yazısı hazırlamıştım. (Yazının linki; http://rebeltakipte.blogspot.com.tr/2015/05/bir-kombin-iki-ayakkab.html). LG G4, 16 Megapiksel kamerası ve F1.8 diyafram aralığı ile yüzde 80 daha fazla ışık yakalıyor. OIS 2.0 teknolojisiyle az ışıklı ortamlardaki performansını çok daha ileriye taşımakla kalmayıp, görüntü sabitleme aralığını X-Y düzleminde iki dereceye çıkarıyor ve ilk defa eklenen Z düzlemiyle bir önceki OIS+ teknolojisinin performansını da ikiye katlıyor. Kısacası bizleri kocaman fotoğraf makinaları ile gezmekten kurtarıp, aynı kaliteyi çantamızda taşımamıza olanak sağlıyor. LG G4 aynı zamanda 8 Megapiksel’lik ön kamerası ile biz kullanıcıların en güzel selfieleri çekmesini de sağlıyor. Üstelik selfie çekerken hem ekrana basıp hem fotoğraf çekemiyorum diyenleri düşünen LG G4, sadece elinizi kameraya gösterip hareket ettirmeniz ile selfie çekmenize olanak sağlıyor. Yüzdeki lekeleri, sivilceleri saklamak için ekstra makyaja ya da programa ihtiyaç yok, selfie çekerken ekranda çıkan butonu ileri geri hareket ettirerek, fotoğraflarda istediğiniz kusursuz tene ulaşabilirsiniz. Çektiğiniz fotoğrafları ise hem RAW hem de JPEG formatında kaydedebiliyorsunuz.




Bebek'te öğlen saatlerinde çektiğim fotoğraflar 






Akşam saatlerinde Ortaköy'de çektğim fotoğarflar


Akşam üzeri ve kapalı alanda çektiğim 2 selfie fotoğrafım




(Tüm fotoğrafları üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz)

Evde flaşsız fotoğraf çekimi

Peki bir telefondan beklediğin en önemli ikinci özellik ne diye sorarsanız, hiç düşünmeden telefonun şarjının uzun süre, mümkünse gün boyu dayanması derim. Yüksek kapasiteli 3000mAh pile sahip LG G4, gün boyu telefon görüşmelerim, bol bol Instagram kullanmam, fotoğraf çekimlerim olmasına rağmen, hafta boyu tüm kullanımlarımda gün boyu bana yetti, üstelik ekran parlaklığından bile feragat etmeden. Yanımda şarj taşımadan, gideceğim cafe ve ya mekanı şarj kullanabileceğim yerlere göre seçmemden kurtaran bu özellik, beni en mutlu eden  kısmı oldu.



LG G4 telefonun sevdiğim bir diğer özelliği ise telefona yüklü olarak gelen LG Health programı. Bu kısımda kişisel bilgilerinizi (yaş, boy ve kilo) girdiğinizde, sizin için ideal bir kilo hedefi koyup, günlük yürümeniz gereken mesafeyi dilerseniz adım , dilerseniz de km olarak gösteriyor. Program telefon ile yürüdüğünüz her mesafeyi otomatik olarak algılıyor yani ekstra olarak programı her seferinde açıp başlatmanız gerekmiyor. Üstelik günlük hedefinize ulaştığınızda hemen bir hatırlatma çıkıp, günün görevini başarı ile tamamladığınızı size haber veriyor. Fakat yürüyüşten farklı bir mod seçmek isterseniz, yapacağınız spora göre koşu ya da bisiklet sürme gibi, başladığınızda başlaya basıp, kaç dakikada ne kadar mesafe kat ettiğiniz, harita üzerinden de görebileceğiniz hangi yol üzerinden gittiğiniz gibi ek bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Hava durumu kısmını da yine kişiselleştiren LG G4, ana ekranında size sadece havanın kaç derece olduğunu söylemiyor, aynı zamanda ne giyeceğinize bile yardımcı oluyor. Nasıl mı? Yağmurlu olan bir gün için; evden çıkmadan şemsiyeni almayı unutma, bugün öğleden sonra yağmurlu olacak ya da rüzgarlı olan bir gün için; akşama doğru güçlü bir rüzgar olacak ona göre giyinmeyi sakın unutma gibi uyarılar ile sabah sizi güne hazırlıyor.

Takvim uygulamasında ise sosyal medya hesaplarınızda ki farklı takvim notlarınızı tek bir takvim üzerinden görüntüleyebiliyorsunuz.

Display’in yeni 5.5-inç’lik IPS Quantum Display ekranının kullanıldığı ilk telefon olan LG G4 , benim gibi internette bol bol vakit geçirmeyi seven, dizi ve filmleri telefonundan izleyenlere, inanılmaz bir görüntü kalitesi sunuyor.

Kısa video çekimime de mutlaka göz atın;

3 yorum:

Kuzununannesi dedi ki...

Canimmm telefonunu degistirecek biri olarak ayfon almayacahim net kamerasi ve oEllilleri ilk ayfonimdan beri ayni note kullaniyorum ve yine samsung alacagim..fotolar sahane gorunuyor himmmmm ne yapsam

the creation of beauty is art. dedi ki...

What a gorgeous place! These pictures are fab!
the-creationofbeauty.blogspot.com

Hatice Mungan dedi ki...

Telefon bir yana fotograflara bayildim. Böyle vatan hasreti cekerken hemde :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...